Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats fora del centre
 Portada
 Legislació
 Documentació
 La piscina
 Sortides culturals
 Colňnies i convivčncies
També et pot interessar:
   Llei de Prevenció
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenció
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Portada
Imatge llibres
Candau Aquesta pàgina utilitza una connexió segura (SSL) per transmetre la informació.

Més enllà de vetllar per disposar d'unes instal·lacions i equipaments segurs, és necessari assumir la prevenció dels danys no intencionats com una tasca de tots i no només dels arquitectes i administradors.

És innegable que la gestió de les activitats d'ensenyament - aprenentatge influeix de forma efectiva en la millora de la prevenció d'accidents. Activitats que es fan principalment a l'escola però que també es desenvolupen, en part, fora del recinte escolar. És interessant reflexionar i conèixer les pautes bàsiques de seguretat i prevenció que han de guiar la realització d'activitats fora de l'escola. La seguretat és quelcom que sempre ha de tenir present tot docent i educador, però que ha de preocupar especialment en les activitats que es fan en medi més obert i sovint subjectes a la col·laboració d'altres professionals que no són de l'escola per la suposada aparició de factors imprevistos.

A més de l'activitat específica de l'escola infantil, s'organitza tot el material de prevenció de danys no intencionats en les activitats escolars fora del centre segons quatre grans categories d'activitats, molt freqüents en les escoles i que apleguen gairebé el cent per cent de situacions: activitats de piscina, sortides o visites culturals, activitats de convivències i/ o colònies que impliquen dormir fora i realitzar activitats recreatives i, dins d'aquest tipus de sortides, la realització d'activitats en medi natural.

Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.