Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislaciķ
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plāstica
 Aula d'informātica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Portada
Imatge llibres
Candau Aquesta pàgina utilitza una connexió segura (SSL) per transmetre la informació.

Si bé hom considera que la seguretat passa sempre per disposar d'unes instal·lacions en condicions, més freqüentment s'ignora erròniament la importància d'analitzar l'activitat que es realitza a l'escola com a possible causant dels danys no intencionats. Aquesta no és una reflexió menor, en tant que, assumint-la, la prevenció es converteix en una tasca de tots i no només dels arquitectes i administradors.

Estem convençuts que determinada gestió de l'activitat docent, allò que anomenem gestió de l'aula, influeix en la creació d'un clima més o menys distés i de col·laboració o més o menys tens i competitiu que pot influir en el grau d'accidentalitat dels alumnes. També el moviment d'alumnes en l'interior del centre, l'organització del temps i dels espais o la coordinació d'activitats poden ser aspectes d'incidència preventiva a l'escola. Tot plegat dibuixa un camp poc explorat per a la recerca i que en el futur pot esdevenir d'interès, però ja hi ens anticipem, en part, des d'aquesta web introduint temes com la gestió de la convivència o el suport tutorial davant de situacions de risc.

A més de l'activitat formativa i educativa general i aquella que es doni en cada aula, és necessari tenir molt present determinades situacions específiques. En primer lloc, en relació a l'escola infantil, atendre les diferències que imposen l'edat dels infants i l'activitat que es desenvolupa en aquests centres. I a continuació, i aplicables a tots els centres educatius, cal atendre de forma singular la realització d'activitats molt específiques. Els moments d'entrades i sortides del centre, les aules especials com els tallers i laboratoris, les instal·lacions esportives, aules de plàstica o aules d'informàtica, les zones d'esbarjo i els menjadors escolars.

Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.