Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Materials pedagňgics
 Portada
 Infantil i Primŕria
 Gestió de la convivčncia
 Altres recursos
També et pot interessar:
   Llei de Prevenció
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenció
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Gestió de la convivčncia
Imatge llibres
Candau Aquesta pàgina utilitza una connexió segura (SSL) per transmetre la informació.

La bona convivència entre els alumnes és indicador de bona salut institucional. El clima intern que es respira a les aules i a l'escola és, a la vegada, resultat d'una bona acció educativa i causa de bons resultats a l'escola. Tant des de la perspectiva de la seguretat i la prevenció de danys, intencionats i no intencionats, com des d'una concepció àmplia i global de salut, aconseguir una bona convivència entre els companys esdevé un objectiu preventiu de primer ordre.

A l'escola venen alumnes amb situacions personals i biogràfiques ben diverses, amb necessitats diferents i en edats de formació. És normal que, entre ells, apareguin conflictes, i és tasca educativa ensenyar a resoldre'ls i, també, a aprendre d'aquestes experiències. En alguns casos, fins i tot podem parlar de situacions de maltractaments entre alumnes. En aquests casos creiem que tant la víctima com l'agressor necessiten ajuda. Es planteja, així, un veritable repte educatiu, perquè viure és conviure i ensenyar-ho és un compromís que vol assumir l'escola.

Aquestes qüestions, cada vegada més importants a l'escola, que afecten a docents i PAS, a alumnes i famílies, es treballaran en aquesta secció.

Materials relacionats:
icopdf.gif
Document cedit per BIBLIOTECA DEL FPCEE. Facultat de Psicologia, Cičncies de l’Educació i de l’Esport. Universitat Ramon Llull
Categoria: Altres
icoswf.gif
La Maria té un problema, no vol anar a l'escola. Ni els parels ni la mestra no saben el perquč. Els seus amics sí, perň no en volen parlar. Quč li deu passar, a la Maria?
Categoria: Conte
icopdf.gif
En aquest llibre s'aborda com el centre educatiu, la família i els companys poden desenvolupar una important funció preventiva i de suport en els maltractaments entre alumnes.
Categoria: Llibre
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.