Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
ABC de la Prevenciķ
 Portada
 Infantil
 Primāria
 Secundāria
 Cicles Formatius
 Batxillerat
 Universitat
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Portada
Imatge llibres
Candau Aquesta pàgina utilitza una connexió segura (SSL) per transmetre la informació.

Una escola segura és una escola en la qual la incidència d'accidents i malalties de tot tipus és molt baixa. O dit d'una altra manera, una escola és segura i saludable quan gaudeix d'un índex alt de benestar. Si això esdevé és perquè s'hi treballa a fons la prevenció d'accidents i malalties que és, a la vegada, un eix fonamental de cara a la promoció de la salut.

Una escola que vetlli per la salut de les persones que hi conviuen ha de tenir, justament per no ser una institució sanitària, l'accent posat en la prevenció, per una banda, i la formació de ciutadans responsables envers la seva salut i les necessitats de la col·lectivitat, per una altra. En aquest sentit, a més de la necessitat d'impulsar la transversalitat curricular de la promoció de la salut en totes les etapes de l'escolarització, és necessari gestionar la prevenció dels riscos de forma coordinada i eficaç.

Podem afirmar que no hi ha un bon nivell de salut sense prevenció. Aquí arrenca la necessitat de sumar esforços en el disseny acurat de la prevenció, capaç de garantir la millor detecció de situacions i objectes o estructures que representin un risc d'accidentalitat, contagi de malalties, riscos laborals o patiment de trastorns (diagnòstic o avaluació de riscos) per tal d'implementar mesures correctives. La prevenció a l'escola, a més de seguir unes pautes generals, ha de tenir en consideració les característiques i singularitats de cada etapa educativa.

De forma general, i vàlid per a tots els centres educatius, des de les etapes infantils fins a les institucions universitàries, ajudarà aprofundir en els següents marcs conceptuals:

Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.