Prevenció Risc Escolar


Biblioteca > Publicacions > Estudis i Recerques > Informe sobre l'estat de salut percebuda dels docents

A través d'aquest espai us presentem l'informe final Avaluació de riscos laborals: Informe sobre l'estat de salut percebuda dels docents 2008-2009 en la seva versió completa i en la seva versió més breu, amb els resultats més rellevants.

Els resultats presentats corresponen a l'enquesta realitzada a 6.972 docents de 169 centres concertats de Catalunya, durant el curs 2008-2009.

Com podeu veure, el que manifesten els docents de les nostres escoles és encoratjador. Ens diuen que el clima d’il·lusió i entrega en la realització de la seva tasca educativa fa que treballin amb convicció: un 97% d’ells recomanaria aquesta feina. De la mateixa manera, l’estat emocional del 99% dels docents enquestats és bo o molt bo, i només un 1% és regular.

Aquestes dades indiquen que l’exercici de la docència a les nostres escoles, enlloc de deprimir-nos o estressar-nos, ens dóna satisfacció i ens ajuda a superar les dificultats. I, a la vegada, es demostra que l’estat de salut psicosocial dels docents és millor que el del conjunt de la població on residim.

Creiem que la constatació d’aquests resultats és una molt bona noticia per a les nostres escoles i un valor afegit sobre l’excel·lència de l’ensenyament als nostres alumnes. Són un missatge d’esperança en aquests moments difícils, ja que ens indiquen que la societat pot confiar en molt bons professional per a l’educació dels seus fills.

Materials relacionats:
icopdf.gif
Resum on es presenten els resultats més rellevants de l'enquesta sobre l'estat de salut percebuda realitzada als docents dels Centres Concertats de Catalunya, durant el curs 2008-2009.
Categoria: Estudi
icopdf.gif
Informe final amb els resultats de l'enquesta sobre l'estat de salut percebuda dels docents, realitzada a 6.972 docents de 169 Centres Concertats de Catalunya, durant el curs 2008-2009.
Categoria: Estudi

Document extret de www.prevencio.cat
© Prevenció Risc Escolar, S.L.