I Jornada de Prevenció i Salut Escolar

La I Jornada Prevenció i Salut Escolar: Vers una escola segura i saludable té com a objectiu principal reflexionar al voltant de la prevenció dels riscos escolars, tant dels que afecten als alumnes com als professionals que hi treballen.

Pretén aportar dades, experiències i elements crítics per analitzar els aspectes més rellevants dels accidents i la salut en el context escolar, així com aprofundir en el concepte i significat de l’escola segura i saludable per a tots els seus membres.

La Jornada està dirigida als equips directius i delegats de prevenció dels centres escolars donat que un fil conductor de les ponències, taules i tallers programats és el seu impacte en la millora de la gestió de la prevenció.

Mitjançant breus ponències i intercanvi d’experiències diferents experts exposaran les claus que impulsen la noca cultura de la prevenció i es donaran a conèixer iniciatives que exemplifiquen models de bones pràctiques. També hi haurà espai per a la discussió i el debat, amb participació dels assistents, amb l’objectiu de posar sobre la taula els aspectes que més preocupen a les escoles.

Aquesta iniciativa vol ser un pas més en el llarg camí de col·laboració que des del sector de l’escola concertada - FECC, AEC, Catalana Occident, Gassiot Assegurances, Prevenció Risc Escolar S.L. i Fundació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) - vam iniciar fa anys per millorar el benestar i la salut a l’escola. Hem recorregut plegats un bon camí i queda pel davant bona ruta. La Jornada ha de servir per compartir el coneixement adquirit i les estratègies que hem desenvolupat, també per reflexionar sobre quins són els eixos que han d’orientar en els propers anys la nostra acció en la millora de la prevenció i el creixement de la cultura preventiva a les nostres escoles.