Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislació
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plàstica
 Aula d'informàtica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
  Llei de Prevenció
  Darreres publicacions
  ABC de la Prevenció
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Ed. Física i esports
Imatge llibres

Aspectes que cal tenir en compte en realitzar activitats d'esport o en Educació Física

 • Cal recordar que l'activitat d'Educació Física inclou no tant sols la pròpia activitat, sinó també el temps que els alumnes estan al vestidor i a les dutxes.

 • Quan utilitzem estris (p.e. plington, poltre...), n'hem de controlar l'ús, ja que, tot i no semblar perillosos, la mala utilització pot provocar accidents importants.
 • Després de dinar ha de passar un temps prudencial (una hora i mitja) abans de realitzar un exercici físic important. Així doncs, procurarem no situar aquesta classe a primera hora de la tarda, ja que sinó es podria produir un "tall de digestió".
 • Anar a buscar una pilota fora del recinte del centre es tasca del mestre, mai dels alumnes.
 • Les porteries han d'estar agafades a la paret amb el suport corresponent i amb el passador i cadenat posats. Quan s'hagin d'utilitzar, el mestre d'Educació Física serà el responsable d'anar a buscar les claus i obrir els cadenats. També comprovarà que les porteries queden ben subjectes als pals de les cistelles de bàsquet mitjançant la cadena que hi ha posada. En acabar l'activitat, el mestre serà el responsable d'assegurar-se que les porteries queden ben subjectes als suports de la paret i retornarà les claus a la secretaria. Qualsevol anomalia que es detecti en aquests elements caldrà comunicar-la immediatament a la secretaria de l'escola.
 • Si sortim a fer esport fora de l'escola cal tenir delimitada i controlada la zona. També és imprescindible escollir bé el lloc i estudiar possibles riscos.
 • Si anem a un poliesportiu amb monitors incorporats, hem de tenir presents els drets i deures com a usuaris. També hem d'haver avaluat amb ells possibles riscos. Cal, doncs, revisar l'espai i utilitzar material en bon estat i adient per a l'edat dels nens.
 • El temps que els alumnes estan a la dutxa és especialment conflictiu, ja que és més difícil el control. Hem d'evitar, per tant, que s'hi estiguin més temps de l'estrictament necessari. A partir de tercer de primària si, donat el cas, s'hagués d'entrar en aquest espai, ho farà sempre una persona del mateix sexe que els infants o adolescents que hi hagi a l'interior.
 • Hem de recomanar la utilització de sabatilles per tal d'evitar relliscades, cops o fongs.
 • Cal ventilar l'espai de dutxes, per tal d'evitar l'acumulació de vapor d'aigua que pugui causar sensacions de pas d'electricitat o poca visibilitat.
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.