Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Edifici i instalˇlacions
 Portada
 Legislació
 Escola Infantil
 Insonorització d'aules
 Laboratoris i tallers
 Instalˇlacions esportives
 Cuines i menjadors
 Instalˇlacions de ventilació
També et pot interessar:
   Llei de Prevenció
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenció
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Cuines i menjadors
Imatge llibres

Mesures que cal seguir en relació a les instal·lacions de les cuines i menjadors

1. Aigua

  • En una cuina col·lectiva s'ha d'assegurar la disponibilitat d'aigua potable suficient per a les necessitats de la cuina.
  • Cal que hi hagi entrades d'aigua calenta i freda.
  • S'ha de procurar un mínim de dues entrades d'aigua: una per netejar aliments, a la zona de preparació i neteja i l'altra a la zona de cocció per netejar mans i estris.
  • S'ha de tenir, a part (independent de la cuina), la zona de tren de rentat.
  • S'ha de saber la procedència de l'aigua i tenir la documentació oportuna, seguint la legislació establerta. Cal tenir la pressió suficient d'aigua freda i calenta per tal de no tenir problemes a l'hora d'utilitzar-la.
  • S'ha de tenir un escalfador adequat que cobreixi les quantitats d'aigua que es necessiten.
  • Els punts d'aigua freda i calenta han d'estar instal·lats i distribuïts de manera que facilitin la neteja de les diferents zones; també n'hi ha d'haver en els vestidors i a les zones de contenidors de deixalles.


2.
Terra

  • Els paviments de les instal·lacions han de ser d'un material que no rellisqui, de fàcil neteja i amb inclinació adequada per evitar retencions d'aigua o altres líquids.


3. Parets

  • Les parets han de ser d'un material llis, impermeable i de color clar.


4. Zona de vestuaris

  • S'ha de disposar de vestuaris i serveis complerts de wàters, piques, dutxes i taquilles d'ús personal. Aquestes instal·lacions han de ser fàcils de netejar i desinfectar, i han d'estar separades de la zona de treball.


5. Llum

  • Cal tenir la llum suficient, sigui natural o artificial. Aquesta ha de facilitar la feina. En cas que la llum sigui artificial, no pot modificar els colors.


6. Senyalització

  • Les diferents zones han d'estar degudament senyalitzades perquè no hi hagi confusions.


7. Instal·lació de piques

  • Totes les piques per rentar-se les mans han d'estar proveïdes de sortida d'aigua freda i calenta per pedal, sabó líquid, raspall per netejar les ungles i tovalloles d'un sol ús.


8. Extracció de fums

  • Cal que hi hagi una bona sortida de fums que, alhora, no sigui gaire sorollosa i sigui fàcil de netejar. També cal una bona ventilació per evitar acumulació d'olors.
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.