Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislaciķ
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plāstica
 Aula d'informātica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
  Llei de Prevenciķ
  Darreres publicacions
  ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Transmissiķ de microorganismes a la cuina
Imatge llibres
 • Una persona sana pot ser "portadora" de microorganismes sense saber-ho i pot contaminar a altres persones. Això és molt perillós quan aquesta persona manipula aliments.

 • Es pot contaminar parlant, tossint o esternudant ja que s'eliminen petites partícules de saliva i secrecions per la boca i el nas.

 • Es pot contaminar a través de l'aire. Hi ha petites partícules que queden suspeses a l'aire que es mouen impulsades pel mateix aire i poden dipositar-se en els aliments.

 • Es pot contaminar amb les mans, i en particular amb les ungles, que són especialment perilloses, ja que toquen zones pròpies del cos, altres persones o objectes contaminants.

 • Es pot contaminar per la pols i el terra. Al terra hi ha diferents microorganismes procedents d'animals, escombraries, etc., i també per les partícules que queden suspeses a l'aire i contaminen la pols, que pot ser un conductor de microorganismes que contaminin els aliments.

 • Es pot contaminar amb l'aigua que s'utilitza per a la neteja i preparació dels aliments, en el cas que no sigui potable.

 • Es pot contaminar per mitjà dels insectes i rosegadors, que transporten a les seves potes gèrmens adherits en posar-se damunt d'excrements, escombraries o objectes contaminants.

 • Es pot contaminar a través d'estris i utensilis bruts que no s'han rentat bé o estan exposats a l'aire contaminat, als insectes o a altres objectes contaminants.
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.