Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislaciķ
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plāstica
 Aula d'informātica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Els olis a la cuina
Imatge llibres
  • S'han de controlar els olis i greixos perquè s'utilitzin correctament; per aquesta raó s'ha d'evitar que es cremin a l'hora de coure'ls.

  • S'ha de controlar la densitat dels olis. Quan els olis canvien la seva textura i color, ja no són recomanables per fer coccions.

  • No és aconsellable afegir oli cru en una fregidora quan ha baixat el volum de l'oli que hi ha, perquè es converteixen en olis cuits que afavoreixen el seu envelliment.

  • Tampoc és aconsellable barrejar dos tipus d'oli diferents perquè cada oli té una resistència al calor diferent.

  • La mantega, la margarina i el llard no resisteixen temperatures altes; queden modificats abans dels 130 ºC.

  • Una fritura correcta s'ha de fer a 180 ºC. L'aliment ha de quedar submergit a l'oli, de manera que tingui el mínim de superfície en contacte amb l'aire, per a evitar que quedi oliós.

  • Però, en el cas de ser un aliment congelat que ja tingui una precocció (com les croquetes), cal que l'oli no pugi més de 160 ºC. perquè podria quedar congelada la part central de l'aliment.

  • Les fregidores s'han de netejar cada vegada que es canvia l'oli.

  • El millor oli per a fregir és l'oli d'oliva perquè suporta les temperatures superiors a 180-190 ºC. sense modificar-se.

  • Un cop s'hagi utilitzat la fregidora, si no es té dipòsit d'aigua, s'ha de filtrar l'oli per a eliminar les restes que hi quedin.

  • Quan el color és fosc, l'olor és forta i el fum que desprèn és fosc, és aconsellable canviar immediatament l'oli en la seva totalitat.
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.