Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislaciķ
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plāstica
 Aula d'informātica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Higiene personal del personal de cuina
Imatge llibres
  • Tot manipulador ha de seguir totes les indicacions sanitàries correctament.

  • S'ha d'evitar que tota persona que manipuli aliments els contamini per no seguir les indicacions sanitàries.

  • Cal rentar-se les mans amb sabó líquid i aigua potable calenta, s'han d'esbandir bé i s'han d'eixugar amb tovallons d'un sol ús.

  • La roba de treball ha de ser d'ús exclusiu i de color clar.

  • S'ha de mantenir la màxima higiene pel que fa a la roba de treball. Ha d'estar sempre neta.

  • El personal de cuina no pot fumar ni menjar mentre treballa.

  • Cal tenir cura de les ferides i cremades o lesions a les mans, ja que poden contaminar els aliments; en aquests casos va bé utilitzar guants d'un sol ús.

  • Quan una persona que manipula aliments pateix una malaltia infecciosa, vírica, trastorns intestinals, diarrees, conjuntivitis, etc., que són susceptibles de transmetre's pels aliments, s'ha de tenir la baixa fins que es comprovi que s'ha recuperat del tot.

  • Les ungles no poden ser llargues, perquè s'hi podrien introduir residus contaminants.

  • És necessari rentar-se les mans abans de començar a treballar, després de qualsevol interrupció, després de manipular aliments crus, cuits, deixalles, després d'anar als serveis, després de tocar diners i totes les vegades que calgui.

  • Si s'han manipulat aliments crus, com carn, peix o pollastre, s'han de rentar novament les mans abans de manipular altres productes alimentaris.

  • No es poden portar draps penjant, s'ha d'utilitzar material d'un sol ús.

  • El calçat ha de ser còmode i de sola de goma per no relliscar i d'ús estricte pel treball.

  • No es pot sortir al carrer amb la roba i el calçat de treball.

  • Si s'esternuda o es tus, s'ha de fer en un mocador de paper d'un sol ús i després rentar-se les mans.

  • Quan es tasta un aliment, s'ha de fer amb una cullera i després s'ha de rentar.

  • Si se sua, s'ha d'eixugar la suor amb un mocador de paper d'un sol ús.


Què cal que sàpiga un treballador

  • És necessari que el treballador rebi una instrucció adequada i continuada sobre higiene personal i manipulació d'aliments.

  • El treballador ha de tenir la informació necessària per a reduir els riscos de contaminació microorgànica.

  • El treballador ha de ser conscient de la importància dels hàbits higiènics i de manipulació dels aliments per a reduir el risc de ser portador conta
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.