Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
Activitats dins del centre
 Portada
 Legislaciķ
 Escola Infantil
 Entrades i sortides
 Laboratoris i tallers
 Ed. Física i esports
 Plāstica
 Aula d'informātica
 Zona d'esbarjo
 Cuines i menjadors
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Tractament dels residus a la cuina
Imatge llibres
  • S'ha de disposar d'un nombre suficient de recipients per a escombraries que siguin fàcils de netejar i que tinguin la tapadora que no sigui manual.

  • Cada vegada que es buiden el recipients, s'han de netejar i, periòdicament, s'han de desinfectar.

  • A mesura que els recipients són plens, s'han de buidar o canviar-los.

  • Els recipients plens han d'estar en una zona de fàcil accés a l'exterior.

  • Quan s'acaba la jornada laboral, cal retirar els recipients d'escombraries encara que no estiguin plens.

  • Els residus s'han de buidar en contenidors exteriors.

  • Els contenidors han d'estar allunyats i aïllats de les zones d'entrada, manipulació i cocció dels aliments, com també dels menjadors.

  • El local d'emmagatzematge de residus s'ha de mantenir sempre net, ja que, fàcilment, es pot convertir en un focus d'insectes, rosegadors i també de males olors.

  • És important que les persones que realitzen aquesta tasca siguin diferents a les que manipulen aliments; en el cas que això no sigui possible, les persones que facin aquesta tasca s'han de desinfectar les mans en acabar.

  • Els residus s'han de mantenir a una distància prudencial dels aliments, per tal d'evitar una contaminació creuada entre residus i aliments.

  • El local per a la recepció de contenidors ha de tenir diferents zones: zona de contenidors plens, zona de buidat i zona de neteja de contenidors.

  • Els recipients de residus que han d'estar propers als manipuladors, s'han d'obrir amb pedal o un altre sistema automàtic, mai manual. És important que hi hagi un recipient a l'entrada o sortida de les zones de treball.

  • També és important que, en aquestes zones, hi hagi una pica per a rentar-se les mans amb sabó, raspall d'ungles i assecador de mans o tovalloles de paper.
Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.