Prevenció Risc Escolar
Català
Català   Castellà Castellano
 
Cercar:
 
ABC de la Prevenciķ
 Portada
 Infantil
 Primāria
 Secundāria
 Cicles Formatius
 Batxillerat
 Universitat
També et pot interessar:
   Llei de Prevenciķ
   Darreres publicacions
   ABC de la Prevenciķ
   
Treballes a una escola?
 
Fletxa Universitat
Imatge llibres

Una Universitat segura és una universitat que gaudeix d'un índex alt de benestar.

Sovint es considera aquest entorn exempt de situacions de risc per a la salut de les persones. Res més lluny de la realitat. Els accidents provocats pel mal estat d'algunes instal·lacions o per manca de seguretat en la realització d'activitats esportives o per petits descuits, durant les sortides acadèmiques, les baixes laborals dels docents per patologies foniàtriques o psicològiques entre d'altres, així com els nervis, l'estrès o el desànim d'alguns estudiants en són alguns exemples.

Recollint l'ideari de la Xarxa Europea d'Escoles Promotores de Salut (1995) i fent-la extensiva a la universitat, podríem dir que una universitat s'ocupa de la prevenció quan facilita l'adopció per tota la comunitat educativa d'estils de vida saludables en un ambient favorable a la salut.

Així, doncs, la prevenció a la universitat tindrà en compte tant el fet de treballar a fons la prevenció d'accidents i malalties, com el de potenciar un estil de vida saludable.


La prevenció i la promoció de la salut en el marc d'una universitat és un repte interessant i urgent, que necessita una bona planificació, organització i formació si es pretén fomentar, en aquest sentit, un alt grau de corresponsabilitat entre tots els seus membres i així poder gaudir d'una vida universitària el màxim de lliure, solidària i joiosa.

Imprimir
 
     
 
Assegurances GASSIOT
Universitat Ramon Llull
Catalana Occident
Fundació Escola Cristiana
Agrupació Escolar Catalana
© Prevenció Risc Escolar, S.L.